Franzéns Textil i Kinna AB

Franzéns Textil i Kinna AB grundades år 2000 av Tommy Franzén som är den tredje generarationen inom familjen att bedriva textilföretag.

Genom en stark drivkraft att vilja förbättra och utvecklas har verksamheten konstant vuxit och blivit ett företag som idag har hela Norden som marknad. Sortimentet, med Borganäs of Sweden och Textilgruppen som största varumärken, återfinns hos stora som små butiker, välkända butiks- och gymkedjor, e-handelsföretag, restauranger, hotell- och spa-anläggningar med flera.

Kundanpassningar

Under varumärket Textilgruppen erbjuder vi även kundanpassade lösningar för dukar, servetter och förkläden. I vårt utbud finns flera olika metervaror samt möjlighet att välja sin unika brodyr.

 

Vår arbetsplats

Det är viktigt för oss att ha en bra och sund arbetsplats och är certifierade enligt ISO 45001, vilket visar på en hög standard för arbetsmiljö. Att ha en ordningsam och strukturerad lagerhållning är en del av det arbetet och bidrar dessutom till att kunna erbjuda snabba leveranser. 

 

 

Vår filosofi

Vi på Franzéns Textil har en filosofi att bygga goda relationer med kunder och leverantörer i alla led för ett långsiktigt samarbete med förtroende och hållbarhet i fokus. Vår framtidsvision är att fortsätta utvecklas som företag och göra det vi gör ännu bättre. 

 

 

Företagets milstolpar

 

  • År 2000 - Grundas Franzéns Textil i Kinna AB

  • År 2001 - Skapas det egna varumärket Borganäs of Sweden, företaget omsätter ca 10 miljoner och har två anställda

  • År 2013 - Tas det första spadtaget i marken där nytt kontor och lager ska byggas

  • År 2014 - Går flyttlasset till grannorten Skene och nya lokaler med en yta på 6500 m2 och 7000 pallplatser

  • År 2018 - Utökas försäljningssortimentet genom att förvärva företaget JR Textilgruppen med erfarenhet och kunskap om textilprodukter inom hotell-, spa- och restaurangverksamheter

  • År 2021 - Omsätter Franzéns Textil 145 miljoner och har 15 anställda