Vi har alltid gått vår egen väg

Målet är ingen destination utan snarare en vilja att ständigt förbättra och utveckla allt som rör vår verksamhet. Hållbarhet är inget undantag - det är en självklar del av vår vardag och vi drivs av att hela tiden bli bättre. 

Här delar vi med oss av hur vi ser på hållbarhet, på vårt ansvar, vad vi gjort och hur vi ser på framtiden.

Vi kommer aldrig bli klara

Textilbranschen har stora utmaningar med att sänka sitt klimatavtryck. Det handlar i grunden om råvaran, som kräver mycket resurser att framställa. Vi arbetar med bomull, lin och polyester som alla orsakar utsläpp. Och utsläpp kommer vi alltid att orsaka, men de kommer bli allt mindre eftersom vi jobbar kontinuerligt med att sänka dem.

Vår strategi handlar först och främst om insikt, om att få en klar bild över hur vi ligger till. Därför tar vi löpande fram klimatredovisning som ger oss kunskap om vilka faktorer som påverkar miljön och hur mycket. Detta tillåter oss att prioritera de områden där vi kan minska vår miljöpåverkan. I redovisningen bedömer vi vår klimatpåverkan utifrån utsläpp av koldioxid.

 

 

 

Vår produktionskedja

Alla val vi gör påverkar våra utsläpp. Här får du ta del av hela kedjan från råvara till leverans. Du får också tillgång till kraven vi ställer på våra leverantörer.

Läs mer


 

Certifieringar

Våra certifieringar garanterar kvaliteten på våra produkter. Här listar vi de certifieringar vi har för tillfället och kortfattat vad de innebär.

Läs mer